Tuesday, March 13, 2012

Mekap.



                    


2 minggu lepas kot Officemate aku ajak pergi alamanda lepas keje sebab nak cari lilin aromaterapi katenye.
aku pon okey2 je lah.
niat di hati nak teman je kawan aku ni.
sekali bila masuk2 alamanda je nampak Ellianto SALE 70% niat ke mana teman ke mana.
yang kawan aku ni dah la kaki membeli barang2 mekap.
dengan aku2 sekali terpengaruh.
akhirnya aku TER-rembat maskara dengan loose powder.


Maskara tuh bau coklat taw.
rasa macam nak makan je.
harga RM12 kot kalau tak silap aku.
loose powder RM20 lah lebih kurang.







barang2 mekap aku.
agak banyak tapi boleh kira bape kali je aku guna.
and selalunya aku pakai mekap bila keluar dengan kawan2 perempuan.
sebab Akram ni tak suka sangat aku mekap2.
nanti mula lah "apesal beria sangat mekap? nak pergi mane je ni?"
tu yang aku malas tu.
mungkin dia suka tengok natural beauty aku kot. kahhhh kahhhh !



lipstik IN2IT tu aku tersilap beli sebab dia macam berminyak sikit.
sangat tak best. now aku rasa lipstik avon macam best.
jadinya bulan depan aku nak rembat barang sedua lipstik.


lipstik yang depan kaler hitam tuh actually pon aku tersilap beli.
dah la mahal -__-
time tu aku cari Lip Ice sheer colour tapi takde.
yang ade yang hitam tuh.
aku yang jujur ni ingat dorang dah tukar pakaging ke, style baru je, aku pon terus amik.
balik2 rumah stress sebab salah.
dah la ade blink2 kat lipstik tu bila pakai.
ape lagi Akram pon bebel lah "Dah beli mahal2 tak pakai"



then bila entah masa aku teman Akram beli barang aku pon ternampak lah lip ice yang betul2 punya.
aku pon TERbeli lah.
Akram pun TERcakap lah "Hai beli lagi." sambil geleng2 kepala.
aku pon TERsengih je lah.


okbai.





                                                    
With Love : Syazwana Jamal :)


13 comments

March 13, 2012 at 9:26 AM

BYK GAK TU BRG EA..

March 13, 2012 at 10:09 AM

Shiema pon banyak, tapi jarang guna. lebih suka guna johnson baby sebab rasa laang je muka tuh.

March 13, 2012 at 11:03 AM

wah byk gilers..aku nye leh kira je guna jari bape je alat mekap hahaha
best kan guna Lipice sheer color tu!

#yg slalu sakit tu aku hahaha yg jarang sakit tu Hanie haha

March 13, 2012 at 12:06 PM

sy pun suka beli brg make up tp x pakai hahaha

March 13, 2012 at 1:07 PM

waahh...elianto sale..teruja nya,

dulu aku pakai gak elianto ni. tp now aku dah curang pegi kat etude house. kekekke..

byk nya lipstick ko tesalah beli. jgn membazir. tips aku? ko campur je kaler kaler tu. nnt bole pakai.

March 13, 2012 at 4:57 PM

orang pompuan memang macam tu..saya pun sama pantang nampak nak je membeli..emm bila nak berubah ntah hehehe

March 13, 2012 at 8:39 PM

wahh! ada sale eh? huhuhu

March 13, 2012 at 9:38 PM

lama tak make up. tapi sekali dah make up rasa lain je. rasa confident. :)

March 14, 2012 at 12:20 AM

wahh banyak gak tu..hee

biasala bila sale harusla shopping kan..;p

March 14, 2012 at 2:37 AM

hahaha....best la ko akram...haha...
rilek la akram...pompuan mmg cmtu..

dia ckp jek tu kn...xde masalah pun bg dia..

March 14, 2012 at 10:39 AM

brg mekap akak dh x beli sejak beranak 2 neh..dulu ms baye ko akak pon suka beli

March 14, 2012 at 10:11 PM

saya sangat suka elianto.. mostly barang mekap dari elianto. mascara, bb cream, press powder, make up remover ape tah.. shower gel pun pakai elianto. kulit ku mulus dan licin je. pang! perasan..

barang hantaran nanti pun dah beli siap2 barang elianto~

March 15, 2012 at 9:35 AM

wani pun suke beli barang mekap! charcoal mask tu pun wani ada! best je lepas pakai mask tu :)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal