Loading...

Wednesday, April 25, 2012

Berharganya lima posen itu.



                                       
Semalam aku nak keluar duit kat atm CIMB kat opis aku ni.
sekali rosak lah pulak mesin tu.
aku tak paham kenapa setiap kali aku nak keluar duit dia nak rosak.
kalau aku tengah banyak duit elok pulak dia berfungsi.


petang tu pulak tekak aku terasa-rasa nak makan maggie tomyam sayur.
berbekal kan duit kertas RM5 dalam purse aku pon pergi lah kedai runcit bawah rumah aku tu.
balik kerja terus pergi.
tak singgah rumah dulu.


memula aku amik bawang besar sikit. lepas timbang kene lah dalam 50 sen je.
then aku pergi bahagian sayur.
amik sayur kobis yang panjang tu. ape benda entah nama dia.


kobis ni lah. tak tahu lah ada nama lain ke tak. aku panggil kobis panjang je.



so aku amik kobis ni sebelah, amik carrot sebatang, amik cili api sikit.
timbang2 kene RM5.80.
ah sudahh cukop ke tak duit aku ni.
terus zasss zasss pergi keluarkan purse cek duit.
sekali kira-kira cukup2 je ada RM6 masuk duit syiling.
nak kene bayar RM6.30.



terus berfikir-fikir mana nak campak bawang besar yang tak jadi nak beli tuh.
last2 senyap2 aku jalan letak bawang besar aku dalam bakul and tinggal.
bayar sayur je.
dah duit cukup-cukup nak bayar sayur saje.
sob sob.


actually ade je duit lagi dalam poket seluar lagi satu tapi time tuh aku pakai seluar lain.
dan sangat malas nak turun bawah balik semata-mata nak beli bawang.
naseb baik check2 kat dapur ada bawang aku lagi seketul.
hehehehe.



hari ni aku cek duit aku ada RM2 je dalam poket seluar.
ATM tak betul lagi.
hampeh.



kat rumah aku tu ada je ATM kat Seven E tu tapi bank lain.
nanti kene tolak sehinggit.
tak suka betul.


okbai.



                                       
With Love : Syazwana Jamal :)


18 comments

April 25, 2012 at 11:40 AM

mmg bhrga semuanya..

April 25, 2012 at 11:58 AM

kobis 2 kobis cina rasanya :)

betol2, 10 sen pun kadang2 leh jadik berharga :)

April 25, 2012 at 12:56 PM

bernilai kan duit syiling..hehe

April 25, 2012 at 1:27 PM

nah seploh hengget *hulur RM10*.. hehehe

April 25, 2012 at 1:32 PM

ko bole join citer ko dan maggi ni kat nestle..hahahhahahha..

meh meh makan maggi cup je.

April 25, 2012 at 2:52 PM

err kat umah pangei kobis bunga jek -,-

p/s: mmg terseksa kalo ade duit ngam2 mcm tu
selalu jd bile ujung bulan
terpaksa catu byk barang..hukhuk

April 25, 2012 at 3:06 PM

jangan kata 50 sen, satu sen tu pon berharga..

takde satu sen, takde seribu..hehe

April 25, 2012 at 3:35 PM

alahai ciannya dia..mintakla abg akram belanja hihi


kubis panjang tu namnya kubis cina..kalau ahkak x salah la

April 25, 2012 at 4:57 PM

duit ni walau sekecil mana nilai dia tetap berharga

April 25, 2012 at 6:24 PM

@Nurul Husna Mohd Hassan
okey baru tahu.
hahakkk :D

April 25, 2012 at 6:26 PM

@mizzkechique
nak bebetol !
grrrr :P

April 25, 2012 at 6:27 PM

@schaze zainn
eh eh kobis bunga tuh yang kaler putih lah. yang bulat2 tuh. huhuhu

April 25, 2012 at 8:17 PM

Shiema selalu guna syiling bila dah malas sangat nak withdraw andnak save duit :D

April 25, 2012 at 8:22 PM

mmg terasa betul bila xlepas nak cocok duit sebab mesin tu yg buat hal, duit ada bukan xde...kaya la MEPS dok kutip singgit..hehee

April 26, 2012 at 12:56 PM

time xada duit.walau 10sen pun akan berkira kan.haha

April 26, 2012 at 2:03 PM

Alahai siannya dia... nasib baik lah tetiba magic muncul seketul bawang dekat rumah kan? :)

April 26, 2012 at 3:19 PM

ATM tu kejam! huhu.

tp if time duit sikit3 je dlm poket mesti bimbang takut terlebih beli. :D

April 28, 2012 at 11:37 PM

samalah!! tak suka keluarkan duit dekat atm bank lain. selalu kena marah dgn tunang pasal tak nak keluarkan duit~

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal