Wednesday, June 27, 2012

Smart phone penyebab pasangan kurang bercakap.



                                 





Hari tu lah.
ada satu malam tu aku pergi makan malam dengan Akram kat Restoran Tasik Idaman kat Bangi.
peh first time aku datang sana.
besau gila tempat tuh.
kalau nak tengok tb boleh duduk kat meja yang dekat dengan layar besar.
pastu kalau nak karaoke pulak boleh duduk kat meja yang dekat dengan tempat karaoke.
siap ada dj.
pastu kalau rasa2 nak poyo2 date feeling2 menghirup udara angin sepoi2 bahasa boleh duduk kat meja kat bahagian pondok atas tasik.
kira tempat makan terapung lah.



and Aku dengan Akram pon duduk lah kat pondok kat tasik tuh.
cewah.
masa tengah makan tu kat meja sebelah kitorang ada satu pasangan kapel ni.
tetiba Akram cakap dengan aku "Smart phone penyebab tak bercakap"


aku pelik lah. aku tanye kenapa?
aku ingat dia nak cakap aku sebab aku selalu jugak main phone time makan tapi takde lah sampai tak bercakap kan.
mau nye Akram luku kepala aku sebab main phone je. hahaha !


so dia pon tunjuk lah kat couple tuh.
yang lelaki tu tengah asyik layan phone dia.
sambil makan sambil layan handphone.
yang perempuan tu makan je tak main handphone pulak.


aku pon senyum2 je lah.


pastu sekarang kalau Akram main phone die je aku suka lah cakap balik "tengok. smart phone penyebab tak bercakap"

pastu kitorang  gelak-gelak.



tapi kalau die tak layan aku sebab nak main game kat handphone memang bersedia lah mendapat kaki aku tang2 tu jugak.
tak kire !


okbai.



                                                           
With Love : Syazwana Jamal :)


17 comments

June 27, 2012 at 4:31 PM

situasi kapel tu ialah situasi akak dgn hubby..dia manjang dgn wassap dia..akak yg dah berasap ni dia x pasan huhu

June 27, 2012 at 4:32 PM

hihi. ala tak pakai smartphone pun sama jek

tmbah lg kalo ade lalu kat tempat ade wifi -,-'

dok fesbuk jek..haha

June 27, 2012 at 4:35 PM

MMG YE!! siap capslock lagik.. akak n bf akak jrg bergayut lama².. sama ada bbm atau wassap.. bercakap ms kuar date je..atau pun call utk ckp mende penting tu pun xsmpi seminit.. phewww

June 27, 2012 at 4:36 PM

haha..dpt kaki tak thn tu.

June 27, 2012 at 4:41 PM

setiap benda ada pro dan kontra..terletak pada kita untuk menggunakannya. :D

June 27, 2012 at 4:56 PM

woohoO~ whatsapp dgn aku pls, wana..

June 27, 2012 at 5:02 PM

@Michael Liu
hey U !
bagi nombor kau sini !
hahaha.

June 27, 2012 at 5:39 PM

memang kepantangan laa klu mcm ni..time makan atau kuar berdua adalah masa yang sgt berharga sbb masing2 sibuk ngn keje jd jgn jadi bodoh bila ada masa bersama boleh plak men segala macam gadjet..baik balik umah tak payah kua dating huhuhu

June 27, 2012 at 6:04 PM

itula kelebihan dan kekurangan teknologi.memeudahkan perhubungan jauh tp bole merenggangkan hubungan yg dekat.

ada teknologi gunakan dgn bijak.. hee-hee..

June 27, 2012 at 7:32 PM

kikiki..
zmn dh maju..
mulot plak krng b'ckp..
saye mmg pntang kalo lepak2 ngn mmbr tp mmbr sbuk maen fon..
hoho

June 27, 2012 at 8:02 PM

bukan dengan couple je..dengan family pun sama.. teknologi teknologi~ ><

June 27, 2012 at 8:18 PM

nasib baik takde smartphone. kalau detim, memang fokus ke diaa jeehh. hehehee. i iz shyy!

June 28, 2012 at 12:06 AM

dl mase tung pki tab mcm couple tu la situasi ktorg. geram je.. klo ckp pun xda org nk amek perhatian~

June 28, 2012 at 6:10 AM

haha. buang je smartphone tu kalau dah lagu tu. :D

pakai hp 3310 pon, boleh penyebab kurang bercakap jugak tak ? :))

June 28, 2012 at 10:07 AM

hee tu la lumrah skrg kot
sbb dunie makin maju , mungkinla kot heee

June 28, 2012 at 10:20 AM

ganasnya wana :)

June 30, 2012 at 9:17 AM

Hahaha... handphone zaman sekarang ni memang kejam gila!

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal