Loading...

Monday, July 16, 2012

Agaknye dia dah kene manderem dengan bini dia kot.



                           
Hari tu kan aku ade pos pasal Nyonya Tan yang mati kene ragut tu kan.
tak sangka pulak aku yang hari tuh Akram mengalami situasi camtu jugak.
bukan lah Akram kene ragut tapi situasi which is dia nak lalu jalan tu tapi ade mamat Indon terbaring tengah jalan dengan motor2 sekali terbaring.


Jumaat lepas Akram balik kampung.
Bertolak Jumaat malam dalam 1030pm camtu.
singgah rehat lepak makan sampai Pontian dalam 2pagi camtu.
jalan masuk kampung biasalah kan kecik pastu sebijik kereta je boleh lalu.
pulak tu jalan gelap pulak.
tetiba je dia nampak ade sorang mamat ni terbaring tengah jalan dengan motor terbaring.
nak taknak memang mamat tu terpaksa bla lah supaya kereta dia boleh lalu.


so Akram call polis.
tapi yang polis ni punya lah lembab nak datang.
sejam call baru sampai.
macam Kak Reena komen entry nyonya tan tuh.  "Akak rasa, mungkin dah ada orang call kot, cuma polis / ambulan je yang lambat sampai. Eh. Hehehe... sebab apa akak cakap camgini. Sebab akak pernah hilang kereta depan rumah (pukul 1:30 pagi), akak nampak kereta kena bawak lari (sebab dengar alarm kereta bunyi tak berhenti). Cepat-cepat telefon polis. Sejam kemudian baru polis sampai -____-"


Lepas call polis die pergi lepak rumah kawan dia dulu.
Akram cakap mamat Indon tu mabuk tu yang terbaring tengah jalan tu.
sebab dia bau macam bau something lah.
tapi dia cakap masa polis sampai mamat tuh dah bla dah.
aku pon tak berapa nak paham sangat. hahaha !



tapi naseb baik lah kan tak kene samun ke ape ke.
orang mabuk ni bukan sedar. kang tak pasal2 kang tetiba keluar pisau segala.
naye je.
last2 dalam 4 lebih baru settle semua.



Hari Jumaat petang hari tu aku bosan gila so aku ajak kawan aku keluar.
pergi lah ke Mines.
nampak pulak kedai takoyaki kat Mines.
aku memang suka gila makan takoyaki tapi before ni selalu beli kat Mid Valley je.
sedap !
tapi setiap kali nak beli tu terpakse beratur panjang tunggu nombor giliran.



so aku order takoyaki dengan okonomiyaki.


Takoyaki





Okonomiyaki



Masa makanan ni sampai benda yang atas tu bergoyang-goyang. maybe kene angin kot.
pastu kitorang macam "eh benda ni hidup lagi ke?"
hahahaha !
tapi seyesly macam benda hidup yang bergerak-gerak. pastu masing2 takut nak makan. hihi.


Takoyaki tu aku rasa yang kat Mid Valley tu lagi sedap.
yang okonomiyaki tu pulak tak sure lah sebab first time rasa.
tapi tak habes pon.
okonomiyaki tu separuh aku bungkus bawak balik.
memang besar gila.



pastu semalam saje aku ajak kawan aku pergi jalan-jalan kat Paradigm Mall.
kate baru bukak kan.
haruslah terjah.
tapi aku rasa Mid Valley lagi best kot.
ecehhh semua nak Mid Valley kan. haha !


kat Paradigm Mall tu fast food yang ade cume burger king je kot.
pastu macam banyak je restoran yang bukan kita familiar.
restoran yang aku kenal adelah Subway, Chicken Rice Shop, Burger King.
yang lain semua tak kenal.
last2 pi makan kat Teh Tarik stall. Kedai mamak.
tapi kene order sendiri kat kaunter eh. boleh?
tapi servise charge nak 5%.


yang paling aku bengang lagi lah.
before kitorang makan pergi la check directory.
time tu ade sorang mamat cina ni bawak troli berdiri betul2 kat depan directory tu.
pastu anak2 dia dua orang sibuk tekan2 directory tu.
kitorang tengok2 je. pastu mamat cina tu nampak kitorang boleh dia buat bodoh dengan muka toya nak mampus.
lama jugak lah macam tu. padahal bukan dia guna directory tu. dia boleh pergi biar anak2 dia tekan2 benda tu.
bila aku datang dekat and nak guna directory tu dia boleh taknak bla.
aku memang rasa nak mencarut je kat situ.



last2 aku cakap nak guna ke? kalau taknak guna kitorang nak guna.
pastu dia cakap tak guna pon.
tapi ko tau ape dia buat?
dia tak bla pon. dia gerak sikit je.
dah aku pulak yang nak kene tolak2 troli dia sikit.
perangai memang lahanat.
muka dah macam kene manderem dengan bini.
eh sabo je lah aku.
member aku pon cakap muka die dah macam kene manderem dengan binik.
yelah toye pastu orang cakap macam takde respon.



tapi seyes lah kat sana memang ramai gila kaum dorang.
semua pulak jenis yang annoying.
tak koserrrrrr aku nak datang lagi.
dah la tak best.
baik aku pergi mines ke, alamanda ke, jusco ke.
boleh bla Paradigm Mall.



okbai.



                                               
With Love : Syazwana Jamal :)


7 comments

July 16, 2012 at 11:49 AM

kasi lesing itu org..huhu..

pergh..nyum2.. tp yui makan skit cmtu aje.. mmg tak hbsla..

July 16, 2012 at 6:53 PM

ha ah.rasa dia memang tak best sebab tepung dia tak sebest mcm yg mid valley tu..

July 17, 2012 at 11:52 AM

Kalau MM, MM tolak jer troli dia jauh2.. Nasib ar, sape suh tercangak kat situ.. Heheh! ;)

July 17, 2012 at 2:42 PM

dah lama tak mengomen kat sini~ rindu la kat kamu wana.

takoyaki is my feveret. yang lagi tu makanan spesies takoyaki jugak ke wana?

apesal tak nak bagi penyepak je kat cina tak faham bahasa tu?

July 19, 2012 at 11:57 AM

yela orang kalau mabuk ni bukan leh fikir, ikut dan dia je..

July 19, 2012 at 2:46 PM

makanan 2 jenis tu akak x penah makan..leh citer x apebenda tu?


kerana mamat kena manderam terus rugi paradigm mall sbb wana x nak datang kedai dia dah hahah

July 22, 2012 at 11:49 PM

Akak pun baru jadi peminat Takoyaki tau Wana. Best kan?

Haishh... nasib baik Akram tak kena apa-apa kan? Bahaya betul zaman sekarang ni. Orang jahat ada je taktik-taktik menyamar yang digeruni (eceh!) Tapi bukan nak kondem polis lah. Cuma akak rasa polis kena tukar dia punya slogan lah, Mesra, CEPAT & Betul tu dah tak relevan :P

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal