Loading...

Monday, July 23, 2012

Giant, Peneraju harga rendah. Kononnya lah.



                       



Pernah tak korang pergi beli barang tak kisah lah kat Giant ke, Carefour ke, Tesco ke ape2 je lah and excited nak amik barang tu sebab harga dia murah sekali pergi bayar kat kaunter eh apehal mahal pulak kan.
Fuhhhhhhhhhhhh memang mendatangkan kemarahan ini.
pernah?
kalau tak pernah baguslah.
aku dengan Akram selalu jugak lah kene.
setakat ni dah 3 kali.
semua kat Giant sebab kitorang suka beli barang kat Giant sebab terpengaruh dengan tagline Giant Peneraju harga rendah padehal kadang2 mahal jugak.






Gambar atas ni yang kali ketiga kitorang kene.
time tu nak beli buah pear yang kecik comel ade kaler merah2 sikit tuh.
Giant buat promosi memang murah la.
dia dah siap2 packing and letak harga.
kitorang jumpa ada satu packing ni dalam dia ada 6 bijik. yang lain2 semua 5 bijik.
so kitorang assume Giant silap packing so kitorang amik.
jalan2 tengok2 tempat lain memang takde jual buah pear camtu.
kat situ je ade.



so bila dah bayar tup2 harga yang keluar lain.
takpe. kite pergi customer service.
rupa2 nya buah yang kitorang amik tu yang paket lain.
besar sikit.
eleh padehal satu tempat tu je lah yang jual buah tu.
last2 budak tu tukar dengan yang paket 5 bijik tu and pulang duit baki.


masa first time kitorang kene time tu nak beli cecair untuk letak kat cermin kereta bagi clear sikit bila hujan.
time tu ade promosi.
bape hinggit tu of crosss aku dah lupa kan.
sekali bila bayar eh apehal mahal.
takley jadik. mari ke customer service.
rupa-rupanya staff Giant lupa nak tukar harga.
time tu kitorang dapat barang yang sama and dapat duit baki.
sebab salah dorang.


aku pernah kene sekali kat Giant Bangi tapi time tu aku sorang.
aku nak beli hanger baju. time tu die tulis ade promosi.
sekali time nak bayar aku perasan mahal.
aku tanya lah.
cashier tu cakap camni "dorang lupa nak tukar. so nak ke taknak?" sial je kan jawab camtu.
aku bayar jugak sebab malas nak panjang2.


lepas tuh bila aku cerita kat Akram dia cakap "Lah apesal cakap dengan cashier. cashier bukan boleh buat ape. Lain kali bayar dulu then pergi customer service"
owhhhhhhhhhh okey.
baru tau. hehehe



So sekarang everytime lepas bayar barang kitorang akan check harga satu persatu.
hehe.
bukan lah tak mampu nak bayar.
tapi buat ape nak bayar lebih kalau boleh dapat harga murah kan?



baru dorang reti sikit nak buat kerja.



selamat berpuasa kepada semua yang berpuasa.
aku sambut puasa 1 Ramadhan je.
malam tu terussssssss dan dan cuti.
jadi mari kita lunch sorok-sorok.
hakk hakk.


okbai.


                                                         
With Love : Syazwana Jamal :)


16 comments

July 23, 2012 at 12:20 PM

okeh lepas ni akak p customer service teros. hehe

July 23, 2012 at 12:24 PM

ada kena tp byr aje la juga walau hati ni geram.hihih..slmt berposa ya =_

July 23, 2012 at 1:42 PM

eh wana awak tau x..dh bnyk kes Giant tipu harga ni akak dgr tau..haritu akak ada baca kt satu blog..psl kes tipu harga jugalah..

si mazidul akmal pon penah bangkitkan isu nih..sape yg nk shopping kat Giant mmg dinasihatkan cek balik resit..akak mmg x shopping kt giant

July 23, 2012 at 2:19 PM

akak penah beli tong bekas barang kat giant,promosi banyak ari gak la.cdgnya sblm tarikh promosi tmt nk rembat sebijik dua lagi.sekali pegi harga dah lain,rasa nak fight tp katalog xbawa.so xbeli la...
kalau kat tesco tu mmg kena rajin scan la sbb harga dia setiap ari blh berubah2...

July 23, 2012 at 4:34 PM

mase duk bukit tinggi dlu mmg sllu pegi giant bkt tgi dan sllu sgttttttttttt kene tipu ngn giant..
geram! haha

July 23, 2012 at 10:56 PM

MM tak gemar gi Giant.. Bagi MM kat sana mahal lah.. Menipu je lebih.. Bek gi Mydin je, baru betul2 murah..

July 24, 2012 at 9:27 AM

@Nurul Husna Mohd Hassan
pergi jangan tak pergi.
hehehe

July 24, 2012 at 9:28 AM

@nuyui a.k.a miss YUI
ish takley biar.
nanti makin sesuka hati dorang je.

July 24, 2012 at 9:28 AM

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty
yeke?
baru tau. teruk gila seyhh giant ni.
ishhh.
banned lah giant. haha

July 24, 2012 at 9:29 AM

@Aishah Jahirah
kalau harga setiap hari berubah takpe.
ni harga dia tunjuk lain bila bayar pulak lain. sakit ati. haha

July 24, 2012 at 9:29 AM

@Ezy Chiaki
balas dendam kat giant.
hahaha

July 24, 2012 at 9:29 AM

@Misz Mieza
mydin tak banyak.
huk huk.

July 24, 2012 at 10:25 AM

awk duk bangi kt mana?? akak bangi gak..

July 24, 2012 at 11:58 AM

Bagus3x. Customer mcm nilah yg kita mahu. Customer is always rite & lets fight 4 our right! Bkn nk cari pasal kannnnn, tp kita ajarkn klau dh tktau buat keje tue...
Hehe sj jd batu api, tp btul per..

Haa tu mkn, sila jgn mkn yg braroma ehh..esp maggi kari

July 24, 2012 at 7:35 PM

yeke..ahha..

sll mmg bertekak dgn cashier hihihi..

tp giant mmg mahal laa..better tesco kot wana :)

July 26, 2012 at 11:07 AM

cantik blog ;)

Giant memang macam tu. kata jer lah peneraju harga terendah, tapi barang2 dia mahal. Lepas tu takde letak harga, kita kena check sendiri kat mesin dia. Kan menyusahkan. Oleh itu, bila nak belanja benda penting, atau brg dapur, memang elak sama sekali beli kat situ..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal