Loading...

Tuesday, August 14, 2012

Kurus digigit nyamuk.



                                             
Semalam sepatotnya aku keluar dengan Akram pergi Alamanda.
aku takde nak beli ape pon.
Akram tu yang nak carik kiwi kasut timberland die.
plannya nanti gerak sendiri2 je. dia gerak dari Nilai aku gerak dari Bangi.
senang.


Dalam pukul 4.30pm aku wassap dia tanya jadik ke pergi sebab aku nak singgah bazar beli makanan.
kalau jadik pergi aku tak payah la nak beli makanan berat2 kat bazar.
boleh lah makan kat Alamanda. hehe.
pastu tak reply.
terus call.
rupenye tengah sedap membuta kat tempat kerja. ape punye perangai lah.
pastu cakap dengan aku macam nak taknak mamai2.
hangen lah aku. terus letak phone. wakakaka.



last2 dia wassap tanya aku cakap ape tadi sebab die tengah mamai gila.
pastu suruh aku beli je makanan berat sebab kalau tak jadi pergi at least dah makan siap2.
aku pon okey je lah.


sekali bila dia balik kerja rupanya baru sedar yang lesen dia dah sebulan mati.
dah pergi sampai ke Melaka, downtown, sogo, jalan tar, mane2 lagi semua baru sedar lesen mati.
tu naseb baik before raya diberi hidayah nak check lesen.
kalau tengah balik raya kene tahan polis tak pasal pulak kene saman.
makanya terus cancel pergi Alamanda.
takde lah cancel tapi tunda ke hari Khamis. hehe.


sekian saje pendahuluan yang takde kene mengena dengan isi.

malam tadi aku mengadu kat Akram yang rumah aku ni banyak sangat nyamuk.
tau die reply ape?





cewah sape nak kurus kan. kui kui.



kalau lah kene gigit nyamuk tu boleh kurus dah lama aku bertapa dalam hutan tanpa memakai losyen penghalang nyamuk.
siap letak signboard silakan hisap darah saya wahai sang nyamuk.
mana tau kot2 para nyamuk boleh paham ke ape ke kan. haha !


tapi aku heran lah. hari tuh aku keluar makan dengan Akram pon nyamuk yang dok attack aku.
Akram cakap dia tak rasa pape pon.
siap cakap "mungkin nyamuk zaman moden ni dah pandai. pilih orang gemuk je"
besar kecik besar kecik je aku tengok mamat tu.



pastu malam tadi housemate aku ni dok elok je online kat hall.
yang aku ni tergaru sana tergaru sini.
tetiba tengok kaki dah berbintat-bintat.
stress okey stress.



takpe balik kerja ni aku akan dapatkan ubat nyamuk yang berkualiti tinggi.
jage lah kau wahai sang nyamuk.
pembalasan petala ke tujuh akan berlaku malam ini.
wahahahahahaha !


okbai.


                                                                               


With Love : Syazwana Jamal :)


5 comments

August 14, 2012 at 12:11 PM

kalaulah nyamuk boleh kasi badan kurus, dipersilaknlah hisap byk2.huhu

August 14, 2012 at 12:59 PM

kt kwsn tu mmg byk nyamuk..dl akak duk situ jap..


awk keje mana ye?

August 14, 2012 at 1:24 PM

btol la.. nyamok suke org gebu cam kite2 ni..
memlih btol nyamok skrg eh..

August 14, 2012 at 1:38 PM

@MizzTina
kite kerja kat uniten.
huhuhu

August 14, 2012 at 2:04 PM

saya pun kalau dah kena gigit nyamuk, perghh..gatalnya tak boleh cakap..memang kompem stress..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal