Tuesday, January 29, 2013

Ye saya memang tak makan sate.




sumber : google


Again.

Semalam masa dinner dengan Akram and kawan die, kawan die order sate.
Then pelawa aku makan.
Aku kan tak makan sate.

Kawan : Ha ! Tak makan sate? Jage susuk eh? *gelak-gelak*

Aku : HAHAHA ! Memang tak makan la.

Yang Akram melayan je.

"Tu lah aku pernah jugak amik lidi buluh dok cucuk2 kat dia ni tapi tak jadi ape pon"

Cisssssssss. Tak kosser nak layan.


Dan bese lah kalau buat open house kompem mesti ada sate kan.
Ala-ala macam hidangan yang senang, mudah tapi mungkin tak berapa jimat.
Wakaka.
Kira macam semua orang pon mesti makan sate. Hidangan yang tak payah nak susah2 pikir nak bagi ape orang datang makan.
Macam tahun lepas aku pergi open house rumah kawan Akram.

Kawan : Weh makan la sate.

Aku : Aku tak makan sate lah.

Kawan : Asal? Ko pakai susuk eh tak makan sate? *gelak-gelak*



Apa orang pakai susuk pantang larang dia memang tak boleh makan sate ke ape?
Ke tak boleh makan makanan yang ade cucuk dengan lidi?
Ape aku ni jelita sangat ke orang ingat aku pakai susuk?
Wakakkaka. Lempang diri sendiri.

Aku bukan lah tak makan sate langsung.
Cuma kurang suka.
Makan boleh la setakat 2 ke 3 cucuk camtu.
Kalau aku makan 5 cucuk pon dah kire banyak dah.


Masa zaman2 duduk asrama dulu sekolah aku selalu buat makan beradab.
Aku lupe lah makan beradab ni sebulan sekali ke or kalau ade majlis tertentu je.
Maklumlah dah 7 tahun tinggalkan sekolah.
Tapi kalau makan beradab tu mesti makan sedap2. Dan memang selalu sangat lah ade sate ni.
Dan memang selalu sangat lah jugak aku akan offer pada orang2 yang berdekatan dengan aku.


Kalau nak ikotkan sebenarnya aku tak suka makan benda2 yang kering ni.
Macam sate, ayam bbq, and burger bakar.
Aku suka makanan yang berkuah.
Aku kalau makan nasi memang tak boleh kalau takde kuah.
Kalau boleh biar lah kuah lagi banyak dari nasi.
Takpe aku suke. haha !


Akram selalu je cakap "Ni nak makan nasi ke nak makan bubur air?"


Hikhik.


Kalau balik rumah mak aku masak tomyam memang mak aku selalu sound "Ko apesal kuah lagi banyak dari nasi ni? Makan nasi ke makan kuah?"


Hahaha !



Orang cakap aku hilang satu nikmat duniawi yang paling top sebab tak makan sate.



Tapi tak kisah la sebab aku makan pizza, kenny rogers, kfc, tgi friday bla bla bla.
Biasa lah orang tak berapa putih memang poyo mengalahkan orang putih. Hihihi.

Ini semuaa poyoooooooooo.

Okbai.

   


With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

January 29, 2013 at 5:28 PM

anda tergolong di antara manusia yg rugi..

January 29, 2013 at 9:45 PM

laaa takboleh jadi geng ena lah ni.. ena kalau dapat sate, 20 cucuk pun tak cukup ooo.... xpe2, setiap org ada cita rasa tersendiri.. ;)

January 30, 2013 at 12:24 AM

La, ye ke ? Sedap pe sate.. hikhik! Mieza lak jenis yang suka makanan yang kering2.. Kalau makan nasik pun memang tak suka kuah banyak kecuali makan ngan sup.. Tu pun kena makan dalam mangkuk, letak nasik dalam mangkuk lepas tu tuang kuah sup2 sampai banjir, makan cam nasik air.. Other than that, memang suka makan yang tak berkuah.. Sebab tu badan pun kering jer.. Tsk! -_-'

January 30, 2013 at 9:32 AM

wah..xmakan sate ek, ct slh stu feveret da sate tu..rugi2...hehehe

January 30, 2013 at 2:47 PM

serius tak makan sate? sate sedap woo..
makna ye makanan gril, bakar semua tak makan la ea?

January 31, 2013 at 8:57 AM

@✿A I N A A✿
hehehe memang takley geng ni.
hihihi

January 31, 2013 at 8:58 AM

@Misz Mieza
hahaha yeke?
so kite ni mesti berisi sebab penuh dengan air kan?
kihkih

January 31, 2013 at 8:58 AM

@C.T.K
tapi makanan lain makan je.
hikhik

January 31, 2013 at 8:59 AM

@dhiera
aah. makan tapi tak berapa suka.
haha !
susah kan nak jumpe orang camni?
hihihi

January 31, 2013 at 11:57 AM

mnylerakan tgk sate tu..

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal