Friday, September 24, 2010

INI AMARAN: Jangan Gelak!



Semalam patot aku ada lab tp aku lupe giler..
So arini aku kene p balik lab amek result...
So dalam kol 2 petang camtuh aku pon siap2..
Before tuh aku msg ein(classmate aku) nak pinjam moto die..
malas pulak nak berjalan sebab lab kejap je pon..

So after siap2 tuh aku pon trun blek ein..
Ketuk punye ketuk ein ngah tido plak..
(sory ein mengganggu lena kaw)
hahaha

Dah dapat kunci moto aku terus trun p parking..
Helmet salu ein letak bawah seat moto (moto ialah scooter nouvo)..
Masa aku turun ada sorang budak pompan kat parking tuh..
Gaya macam baru abes kelas..
Tak kisah la kan..

Pastuh dah masuk kunci moto dengan selambanya
aku terus start and bla dengan bergayanya..
Then aku rasa macam kepala aku ringan jek..
Pastuh aku rasa cm dunia aku terang jek..

Beberapa saat kemudian aku like omaigod!
Aku lupe pakai helmet..
Tanpa berpikir panjang aku terus stop moto and bukak seat and pakai helmet..

Seb baek aku tak lepas gate kolej ag..
Dah la tem tuh ramai giler dak2 pakai baju sekolah ngah jalan..
Ntah hape la dorang wat kat UM neh..
hoho

Kalaw tak mesti malu besar aku arini..
Mesti dorang jerit kat aku
"Hoi ko ingat ni kat kampong mane ha x pakai helmet"
Tem tuh mesti aku rase mcm nak pura2 pengsan jek..
Huahuahua



p/s: patot lah budak pompan kat parking tuh tengok aku pelik jek...XD
With Love : Syazwana Jamal :)


6 comments

September 25, 2010 at 12:07 AM

dah tergelakkkk .
cene ni ?
haha xD

Anonymous
September 25, 2010 at 12:43 AM

hahahaahahahahahaha

ko neh ape la.

safety first ok ! :D

hezza

September 25, 2010 at 1:58 AM

eh relax suda.. otai ape :D

September 25, 2010 at 10:05 PM

innz: sape soh gelak neh...
hep hep..
haha

September 25, 2010 at 10:06 PM

erin:
hahaha
mane nak pasan...
huahuahua

September 25, 2010 at 10:06 PM

ainul:
otai cantek...
ngahahahahaha

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal