Thursday, July 7, 2011

Pertama kali pergi Sungai Congkak :)



                                          
Dua minggu lepas aku ngan kawan-kawan sekolah aku plan nak pergi naik Broga. sumpah aku cakap aku teringin gila nak naik tapi dari tahun lepas sampai nak abes taun ni aku tak jejak2 lagi kat sana T______T

sampai aku rasa Broga Hill tuh dah naik botak orang naik tapi aku tak smapai lagi. gila sedih dowh.

plannya mula-mula memang nak naik Broga tapi kawan-kawan aku yang lelaki 2 orang cakap tak payah naik. pergi picnic je so okey lah.

actually minggu tuh aku gaduh dengan dak akram. beselah aku kalau seminggu tak gaduh something wrong lah kat aku. kui kui. tapi disebabkan aku nak bawak adik aku dan kawan2 dia so aku meset lah dak akram ajak dia pergi picnic. so that boleh bawak 2 keta. padahal malam before picnic tuh dia keje shift malam tapi tak kira esok pagi wajib ada depan rumah aku. gila queen control eh? kahhhhh !

tiba-tiba esok paginya satu kereta tak jadi pergi. tu yang aku hangin je tuh. bingkai ubi betol dah plan last minit tetiba cancel. bengang tak bengang aku. seb baik dak akram ada. ngahahaha. :P




kitorang decide nak picnic dekat Sungai Congkak. malam before picnic tuh dak akram tanya ada tak goreng2 ayam ke aku cakap takde kitorang goreng mee dengan buat jemput2 je.

kalau korang nak tahu dak akram adalah seorang yang gila ayam. dia sangat senang untuk diberi makan okey. kalau kedai makan tuh ada jual ayam goreng dah syukoorrr lah sebab dia tak makan ikan tak makan sayur. bahagia dalam2 badan cam peparu ke pedal ke hati ayam ke tak makan gak. selalunya kalau dia makan nasi amik lauk ayam goreng pastuh kuah dah. kalau aku hehe tak payah cakap lah semua pon aku balun. keh keh.

so before picnin kita bagi singgah KFC dulu beli satu bucket ayam goreng. disebabkan dak akram baru gaji maka haruslah dia yang belanja. (motif utama bawak dia :P)




yang tengah2 tuh adik aku. sebelah dia tuh dua-dua kawan dia satu mrsm dulu. adik aku baru masuk matrik UIA bulan lepas. so aku bawak lah melawat kl ni ha. asyik duduk johor je.



inilah dia tak cukup satu pinggan KFC satu tuppeware sekali dia balun. penat drive katenyeeee. lepas tuh mandi 5 minit tak tahan sejuk naik tido. takpelah bagi dia qada' tidur. tidur lah kau sana kami seronok2 bermandi-manda. yehuuuuu.

orang lelaki ni memang camni eh kalau pergi jalan2.

cam dak akram ni dah tahu nak pergi picnic bawak lah towel ngan plastik nak letak baju basah. ni sampai2 je terus sengih2 tanya aku eh ada bawak towel tak. mengada-ngada. lepastuh time nak balik cakap dengan aku camni 'ala baju basah nak letak mana?'


amboi2 nasib baik queen control yang comel ni bawak plastik lebih. :P



ni lah kawan aku maisarah. single lagi ade sape2 nak masuk meminang tak? hehehe. dia ni pantang pegang henpon memang gila camera. eh eh aku macam nampak kurus eh. kui kui. oktakkelakar =___=




kan aku dah cakap dia ni memang gila kamera. =____=

dalam pukul 4 kitorang gerak balik. fuh air kat sungai congkak sangat lah sejukkk. tapi aku rasa dekat ulu yam lagi sejuk kot sampai badan berasap-asap. feeling2 kat korea gitewww. kahhh !

balik2 hantar dorang semua balik pastuh aku kuar ngedate dengan dak akram lah pulak 2 orang. lalala.

malam tuh pow dia makan ayam penyet dekat nilai pulak. seronoknyaaa hidup. badan pon makin gumukkk. demmm.

lepas ni nak plan pergi camping pulak.




daripada join BERSIH penat2 baik kita bermandi-manda lagi best kan kan.



ok bai.


                               
                                      
With Love : Syazwana Jamal :)


14 comments

July 7, 2011 at 8:43 PM

bestnya mandi sungei!

dah lama tak mandi sungai..hihi

xP

July 7, 2011 at 9:20 PM

@schaze zainn

best best !!
lama dah tak mandi manda camni tuh yang eksaited tuh. heee :P

July 7, 2011 at 9:36 PM

GK suka mandi sungai n air terjun gak berbanding ngan mandi laut...

sejuk2 tu yg best...

hehe

July 7, 2011 at 9:37 PM

bestnyeee!
nk jgk mndi manda..
huhu
jeles ni

July 7, 2011 at 10:35 PM

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

mandi sungai tak gelap.
tu yang penting tuh.
hihihi :P

July 7, 2011 at 10:36 PM

@Cik Ezy

jangan jeles2 ye.
kui kui
:P

July 7, 2011 at 10:45 PM

memang seronok mandi air terjun.huhu

July 7, 2011 at 11:06 PM

betul2 kalo dkt ulu yam sejuk dia mmg berasap2..he..he..mengigil mmg tak ingt laa

July 7, 2011 at 11:06 PM

@Rozuan Ismail

seronok seronok.
heee :)

July 7, 2011 at 11:07 PM

hari tu first time yana pergi sg congkak sebabnya sg gabai ramai... sg congkak not bad! seronok kan?

July 7, 2011 at 11:11 PM

@ayanuts

taw takpe.
pernah sekali je pergi sana tu pon pegi tempat awal2 je. heee

July 7, 2011 at 11:12 PM

@Liyana Aziz

seronok sangat sebab dia banyak tempat mandi. heee

July 8, 2011 at 8:38 AM

: alah bestnye.. dah lame tak pergi..:(

July 8, 2011 at 10:14 AM

@Azreen Amran

heeee best !
:)

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal