Saturday, December 31, 2011

Jangan tertipu dengan kecomelan muka budak ini.



                         



hari ni rumah aku sunyi sebab kakak aku dah balik.
dah tak dapat nak cubit2 pipi yaya.
korang tengok gambar dia pon mesti rasa macam nak cubit je pipi dia kan.
tapi disebalik muka dia yang comel tuh jangan tak tahu kalau dia mengamuk bergegar satu rumah.


semalam kitorang one family konon2 picnic dekat pantai Tanjung Leman Mersing.
saje jalan2 sebab anak-anak buah aku ni memang teruja jumpe pantai.
al maklumlah perlis mana ade pantai nak mandi2.



on the way nak pergi pantai masuk je kereta yaya terus nangis.
nangis yang macam orang nampak hantu.
non-stop punye menangis okey.
sampaikan abang ipar aku yang tengah drive sambil layan lagu omputih terus tukar pasang ayat Quran.
scary tak scary kan.



sampai lah yaya tertidur sendiri.
dah penat menangis kot.
sampai pantai dia bangun tido okey.
time nak balik masuk kereta melalak lagi.
rupa2 nya dia menangis sebab taknak ikot mama sendiri @ kakak aku.
bila aku amik dia senyap pulak.



jadinya sepanjang dalam kereta aku amik alih tugas memangku yaya.
sampai lah malamnye kitorang keluar pergi JB.
masuk kereta je yaya terus memangis.
ape lagi kakak aku pass lah kat aku.
senyap.
kitorang dah pelik.



maybe yaya nak dengan orang comel je kot.
kahh kahh.
seyesly memang kitorang pelik gila.



time makan kat JB pon sama.
papa die pegang die okey lagi.
bayangkan papa dia dah tidokan die.
tup-tup bila pass kat mama die, die boleh terjaga lepas tuh menangis.
last2 pass kat aku.
senyap. nyenyak lagi tido. haha !
yaya yaya.




so balik dari JB tuh aku pangku dia tido.
sampai sekarang kitorang pelik kenapa dia taknak ikot mama die.
yang peliknya selama ni okey je.
start semalam tetiba je. konpius.


adik aku cakap "eh kenapa dia nak dengan ko je eh?"


aku cakap "eh aku kan angel. huahuahua"







mungkin yaya nak test aku dah ready belum nak jadi mummy.
kahh kahh.

okbai.

                                               
With Love : Syazwana Jamal :)


10 comments

December 31, 2011 at 8:13 PM

ok.lepas ni aku dah cop kau untuk aku makan nasi minyak free.tahun depan kan.huhu.esok je.

December 31, 2011 at 8:15 PM

baby mmg camtuh rasanya. eh, entahlahh. hahaha

January 1, 2012 at 9:49 AM

dia cakap mood bertukar sempena tahun baru...uhuhuh

January 2, 2012 at 9:55 AM

@Rozuan Ismail

haha sila doakan aku cepat kawen
:P

January 2, 2012 at 9:55 AM

@Syazana Nazri

eh yeke?
macam pelik je.
huhu

January 2, 2012 at 9:55 AM

@Ct Aja

ahahaha pandai lah awak
:D

January 2, 2012 at 11:27 AM

hahaha ayat xtahan..;p..

January 2, 2012 at 1:21 PM

@Juliet_iRa~"

hehehe
:P

January 5, 2012 at 10:55 AM

amekaw~ yaya dan bagi hint, cepat2 kawen wana!

January 5, 2012 at 12:43 PM

@dhiera

kalau ade rezeki.
memang nak pon.
kikiki

Post a Comment

Terima kasih sebab sudi datang dan baca.
Kalau ada yang tak puas hati boleh komen tapi sila luahkan dengan nada comel okeh kalau tak tuan blog sentap.
keh keh keh.

❤ Jangan lupa datang lagi ❤

 
copyright of tomatowithcheese.blogspot.com since 2010.Design by Syazwana Jamal